Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bufféflätor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Surdegen gör det ganska grova brödet saftigt. Rostade solroskärnor är både dekorativt och gott. Bjud på buffén, julbordet...vackert och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Rör samman mjöl och vatten i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ett dygn.
  2. Dag 2: Häll över surdegen i en Assistent eller i en större bunke. Smula ner jästen.
  3. Värm mjölken till fingervärme 37 º och blanda ner tillsammans med sirap, salt, stött kummin och det mesta av mjölet.
  4. OBS! Spara ca 2 dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt i maskin eller för hand 5 – 10 minuter.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 1 ½ timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  7. Dela den i två delar och sedan varje del i tre bitar. Rulla ut längder á ca 50 cm.
  8. Fläta till två stora bröd, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och vik in ändarna.
  9. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  10. Pensla med mjölk och strö över solroskärnor.
  11. Grädda, långt ner i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.