Instruktioner
Ugn: 200º
1. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, kaffepulver, kardemumma och pinjekärnor i en skål eller plastpåse.
2. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken.
3. Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
4. Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med physalis och ev lite kaffepulver