Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caponatina

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Siciliens sötsyrliga svar på ratatouille. Kalas till en bit bröd eller på pastan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna auberginerna och strö över lite salt. Låt stå i tjugo minuter och skölj.
  2. Skala och finhacka löken, strimla sellerin och de urkärnade paprikorna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna så att de får lite färg och börjar dofta. Akta så de inte bränns, det går fort!
  3. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs selleri och lök några minuter tills de mjuknar. Tillsätt sedan konserverade tomater, aubergine, paprika och pinjenötter.
  4. Smaksätt med salt och peppar, balsamvinäger, socker och tomatpuré och en skvätt vatten. Koka i cirka 20 minuter eller till auberginerna nästan mjuknat. Häll i kapris och oliver mot slutet.
  5. Servera ljummen med en bit gott bröd eller ovanpå pasta.
  6. Håller sig upp till två veckor i tät burk i kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.