Siciliens sötsyrliga svar på ratatouille. Kalas till en bit bröd eller på pastan.
Instruktioner
- Tärna auberginerna och strö över lite salt. Låt stå i tjugo minuter och skölj.
- Skala och finhacka löken, strimla sellerin och de urkärnade paprikorna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna så att de får lite färg och börjar dofta. Akta så de inte bränns, det går fort!
- Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs selleri och lök några minuter tills de mjuknar. Tillsätt sedan konserverade tomater, aubergine, paprika och pinjenötter.
- Smaksätt med salt och peppar, balsamvinäger, socker och tomatpuré och en skvätt vatten. Koka i cirka 20 minuter eller till auberginerna nästan mjuknat.
Häll i kapris och oliver mot slutet.
- Servera ljummen med en bit gott bröd eller ovanpå pasta.
- Håller sig upp till två veckor i tät burk i kylskåpet.
Publicerat den
27 januari 2009
Skriv kommentar