Crêpes är det franska ordet för pannkakor.
Dessa pannkakor är fyllda med rökt skinka, riven ost, tomatsås men stekta champinjoner läggs ovanpå de färdiga crêpesen.
Instruktioner
- Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Vispa ner margarinet i smeten. Du behöver då inte använda extra fett vid gräddningen.
- Hetta upp laggen. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.
- Sätt ugnen på 225º. Stek 8 pannkakor.
Strimla skinkan. Fördela skinkan, ¾ av osten och tomatsåsen på pannkakorna. Rulla ihop till rullar. Lägg dem på en ugnsplåt (ett tips är att klä den med aluminiumfolie och olja lätt).
- Pensla varje rulle tunt med tomatsås. Strö över resterande ost och gratinera dem i ugnen i ca 5 minuter.
- Skiva champinjonerna tunt och stek dem hastigt i en het panna med lite olja. Salta och peppra.
- Lägg upp crêpesen på tallrikar. Skeda över champinjonerna. Strö över oregano.
Publicerat den
9 mars 2009
Skriv kommentar