Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carnegielimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jätte gott bröd som jag brukar baka till Jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm porter och vatten till 37º. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, sirap, ingefära, muskoten, kryddnejlikor och solrosolja. Arbeta in mjölet och låt degen jäsa under duk på varm plats i 30 minuter.
  2. Tag upp degen på bakbord och knåda den - här behövs kanske mer mjöl!
  3. Arbeta ut degen till 2 "bullar" (runda bröd) Doppa dem i lite mjöl och lägg dem att jäsa 45 minuter under en handuk på plåt med bakplåtspapper.
  4. Sätt ungnen på 225 grader.
  5. Skär ett kryss med en vass kniv. Grädda bröden på nedersta falsen ca 45 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.