Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod och helt vegetarisk risotto. Rätten blir betydligt billigare att tillaga utan tryffeloljan samt i princip lika god. Oljan kan man ha till en finare middagsbjudning :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs gul lök tills den är genomskinlig. Tillsätt riven vitlök och fräs lite. Häll på riset och fräs ytterligare. Ringla i lite tryffelolja. Tillsätt vinet och låt koka ett slag. Häll på buljongen samt salta och peppra. Låt koka i ca 25 minuter tills vattnet nästan kokat bort - riset ska vara lite blött. Medan riset kokar steker du champinjonerna i smör och peppar och lite salt. Jag skivar hälften av svampen tunt och skär resten av svampen i tärningar.
  2. När riset kokat färdigt tillsätter jag den stekta svampen samt ca 1 dl parmesanost. Konsistensen blir nu krämigare. Jag blandar även ner persilja.
  3. Risotton serveras med resten av parmesanen samt tryffelolja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.