- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergod och helt vegetarisk risotto. Rätten blir betydligt billigare att tillaga utan tryffeloljan samt i princip lika god. Oljan kan man ha till en finare middagsbjudning :)
Instruktioner
- Fräs gul lök tills den är genomskinlig.
Tillsätt riven vitlök och fräs lite. Häll på riset och fräs ytterligare. Ringla i lite tryffelolja.
Tillsätt vinet och låt koka ett slag.
Häll på buljongen samt salta och peppra.
Låt koka i ca 25 minuter tills vattnet nästan kokat bort - riset ska vara lite blött.
Medan riset kokar steker du champinjonerna i smör och peppar och lite salt. Jag skivar hälften av svampen tunt och skär resten av svampen i tärningar.
- När riset kokat färdigt tillsätter jag den stekta svampen samt ca 1 dl parmesanost. Konsistensen blir nu krämigare. Jag blandar även ner persilja.
- Risotton serveras med resten av parmesanen samt tryffelolja.
Publicerat den
1 februari 2016
Skriv kommentar