Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-mockatårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jättemumsig tårta!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 22 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på 125°.
  2. Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Fördela och bred ut smeten i rundlarna på bakpapperet.
  3. Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid ca 1 ¾ timme. Lossa bottnarna från papperet.
  4. Rör smör och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt äggulorna, en i sänder, under omrörning. Till sist rörs kaffet i.
  5. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred kräm runt kanterna. Tryck fast mandelspån runt choklad-mockatårtan. Spritsa därefter ett snyggt mönster uppe på tårtan. Dofta över lite Flor med chokladsmak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.