Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-semifreddo

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel, megagod glassliknande efterrätt. Variera gärna smaken på receptet! Byt ut den mörka chokladen mot vit choklad, eller nötter, bär, frukt, vanilj och så vidare... Fantasin sätter gränser!

Ingredienser

Instruktioner

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta bort från värmen och rör försiktigt om. Tillsätt äggulor och socker och vispa med elvisp tills det är väl blandat. I en separat, ren bunke, vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. I en tredje skål, vispa grädden (dock inte för hårt!) Rör försiktigt i äggvitan i chokladblandningen. Tillsätt grädden och fortsätt att röra försiktigt. Häll upp i en form och ställ i frysen i flera timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.