Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvitårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tårtan håller sig fint i frysen. Tina i kylen. Tårtan kan serveras direkt när den tinat, men smakerna kommer fram bäst om den är rumstempererad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt ägg och äggvitor och vispa ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.
  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa luftigt ca 3 min. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen ca 15 min för att stelna.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda med oljan och bred den över kakan. Kyl kakan igen medan garneringen förbereds.
  4. Kavla ut marsipanen mellan två ark plastfolie. Sporra remsor av marsipanen och fäst dem runt kanten på kakan. Garnera med kaffebönor
  5. Servera tårtan med glass eller vispad grädde. Skär med en vass kniv för att få snygga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.