Tårtan håller sig fint i frysen. Tina i kylen. Tårtan kan serveras direkt när den tinat, men smakerna kommer fram bäst om den är rumstempererad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt ägg och äggvitor och vispa ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.
- Fyllning: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa luftigt ca 3 min. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen ca 15 min för att stelna.
- Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda med oljan och bred den över kakan. Kyl kakan igen medan garneringen förbereds.
- Kavla ut marsipanen mellan två ark plastfolie. Sporra remsor av marsipanen och fäst dem runt kanten på kakan. Garnera med kaffebönor
- Servera tårtan med glass eller vispad grädde. Skär med en vass kniv för att få snygga bitar.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar