Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här chokladbollstårtan är så söt och läcker att man inte kan nöja sig med att endast titta - man bara måste smaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. Kör havregrynen till mindre bitar i en matberedare eller mixer. Vispa smör och florsocker till en jämn smet i en bunke. Rör ner salt, kaffe, kakao och O´boy. Tillsätt havregryn och choklad och rör ihop till en jämn smet. Låt stå i kylskåpet i 1 timme.
  2. Rulla minichokladbollar av en liten del av smeten, rulla dem sedan i kokosflingor och ställ åt sidan. Forma resten av smeten till en platt och rund tårta och lägg den på ett fat. Täck tårtan med kokosflingor.
  3. Stapla chokladbollarna på mitten av tårtan, Spritsa Nutella runt om. Låt stå i kylskåp och ta fram ca 15 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.