Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfruktkaka

 
Skriv ut

Mycket, mycket, mycket gott i denna kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär frukterna i bitar och blanda med konjaken eller juicen i en skål och låt stå över natten. Smöra och bröa två avlånga formar, ca 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör matfett och muscovadoråsocker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och kakao och tillsätt hälften och hälften av fruktblandningen till smeten. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda väl. Häll upp i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Servera i tunna skivor.
  3. Man kan även baka kakan i muffinsformar eller i en liten långpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.