Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaffedessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här låter bara för gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en form med måtten 22 x 11 cm och lägg bakplåtspapper i botten. Smörj papperet. Blanda ner konjaken i kaffet. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna 5 minuter. Sikta ner florsockret i en skål. Tillsätt smör och rör det ljust och fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa väl. Vispa grädden lätt och ställ hälften av den i kylskåp. Rör ner resten av grädden, den avsvalnade chokladen och hackad rostad mandel i smör- och äggblandningen. Klä formens botten med kakfingrar och skär till dem i lämplig storlek om det behövs. Ös över en tredjedel av kaffe- och konjaksblandningen. Varva chokladblandningen och resten av kakfingrarna i formen och fukta varje kaklager med kaffeblandningen och avsluta med fuktade kakfingrar. Tryck lätt ihop dem och låt desserten stå 3-4 timmar i kylskåpet eller tills den har stelnat. Stjälp upp desserten, ta bort papperet och dekorera med vispad grädde och kaffebönor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.