Instruktioner
Smörj en form med måtten 22 x 11 cm och lägg bakplåtspapper i botten. Smörj papperet. Blanda ner konjaken i kaffet.
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna 5 minuter.
Sikta ner florsockret i en skål. Tillsätt smör och rör det ljust och fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa väl.
Vispa grädden lätt och ställ hälften av den i kylskåp. Rör ner resten av grädden, den avsvalnade chokladen och hackad rostad mandel i smör- och äggblandningen.
Klä formens botten med kakfingrar och skär till dem i lämplig storlek om det behövs. Ös över en tredjedel av kaffe- och konjaksblandningen.
Varva chokladblandningen och resten av kakfingrarna i formen och fukta varje kaklager med kaffeblandningen och avsluta med fuktade kakfingrar. Tryck lätt ihop dem och låt desserten stå 3-4 timmar i kylskåpet eller tills den har stelnat.
Stjälp upp desserten, ta bort papperet och dekorera med vispad grädde och kaffebönor.