Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaffesemlor

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 55 minuter
Skriv ut

Piffa upp den klassiska semlan med smak av kaffe och hackad choklad! Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 10 min Färdigt på: 1 tim 55 min

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma blandningen.
  2. Smula ner jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp.
  3. Blanda vaniljsocker, salt, kakao och mjöl och rör ner i bunken. Tillsätt även strösocker och arbeta ihop till en ganska kletig deg. Knåda degen ordentligt, antingen cirka 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand.
  4. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i minst 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt på varm plats (exempelvis ovanpå spisen) i minst 30 minuter.
  6. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i 10–12 minuter. Låt svalna.
  7. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och hacka chokladen ganska fint.
  8. Skär ett lock av bullarna, gröp ur en del av inkråmet och blanda med mandelmassan och chokladen. Rör ner kaffet och blanda till en ganska tjock massa. Fyll blandningen åter i bullarna.
  9. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Sätt tillbaka locket och pudra med kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.