Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaramellbrownies

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Här är ett dansk brownierecept med sviskonpuré. Sviskonpuré finns att köpa färdig i Danmark. Tror att det går att få tag på också i Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180º (160º varmluft). Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält mjölkchokladen i en gryta på svag värme, och låt smeten svalna lite. Hacka den vita chokladen i mindre bitar.
  3. Blanda sviskonpuré med muscovadosocker. Tillsätt äggvitor, vaniljextrakt och den smälter mjölkchokladen.
  4. Blanda mjöl och det vita chokladhacket i en skål, Rör ner blandningen i smeten.
  5. Häll smeten i långpannan och grädda kakan ca 40-50 min. Testa med en provsticka i kakans mitt. Då provstickan kommer upp utan kladd på nålen är kakan klar.
  6. Låt kakan svalna i långpannan innan du skär upp den i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.