Det här är en riktigt mörk, chokladstinn kaka. Perfekt för chokladälskaren!
Välj en choklad med god kvalitet, även mjölkchokladen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten av en 2-liters brödform.
- Riv mandelmassan och chokladen fint i tex en matberedare.
Lägg i en bunke och rör ner ägg och äggvitor.
Fördela smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna helt.
- Stjälp upp kakan. Klä insidan av formen med plastfolie.
Lägg tillbaka kakbotten men utan papperet.
Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta grädden.
Tillsätt florsocker och glögg. Rör till en jämn, slät smet.
- Häll smeten i formen (tänk på att plastfolien ska ligga mellan smet och form) och ställ den kallt att stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten.
- Servera med vispad grädde.
Publicerat den
30 december 2011
Skriv kommentar