Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkonfekttårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det här är en riktigt mörk, chokladstinn kaka. Perfekt för chokladälskaren! Välj en choklad med god kvalitet, även mjölkchokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en 2-liters brödform.
  2. Riv mandelmassan och chokladen fint i tex en matberedare. Lägg i en bunke och rör ner ägg och äggvitor. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna helt.
  3. Stjälp upp kakan. Klä insidan av formen med plastfolie. Lägg tillbaka kakbotten men utan papperet. Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta grädden. Tillsätt florsocker och glögg. Rör till en jämn, slät smet.
  4. Häll smeten i formen (tänk på att plastfolien ska ligga mellan smet och form) och ställ den kallt att stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten.
  5. Servera med vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.