Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkronor

 
Skriv ut

Små söta chokladpajer som är lätta att ta fram ur frysen när oväntat besök kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjölet med florsocker och bakpulver. Tillsätt matfett och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt någon timme.
  2. Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Tryck ut dem i engångs aluminiumfolie formar. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandeln med florsocker, bakpulver och kakao. Tillsätt äggvitorna och arbeta samman till en smet. Fördela mandelsmeten i formarna och ställ dem på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt kakorna kallna.
  3. Bryt sönder chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör ner chokladen och rör om tills den har smält. Ställ chokladkrämen åt sidan tills den har rumstemperatur. Bred den över kakorna och strö över mandelspån.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.