Dessa månar får sin goda smak från italienskt kaffe och likör. Ät och njut av dem till kaffet efter en finare middag, gärna tillsammans med ett litet glas portvin eller madeira.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda mandelmasserivet med äggvitorna till en slät smet.
- Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut smeten till 20 halvmåneformade kakor, ca 3 cm breda och 8 cm långa, på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Lossa kakorna försiktigt med en stekspade. Låt dem kallna på galler.
- Gör fyllningen. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i vattenbad eller i mikron.
- Rör ut espressopulvret med vatten och likör. Rör ner kaffeblandningen i chokladen. Tillsätt äggulorna.
- Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i chokladblandningen. Låt den stå kallt cirka 1 timma.
- Häll moussen i en sprits. Spritsa ut den på bottnarna. Låt kakorna stå kallt cirka 30 minuter.
- Gör garneringen. Smält chokladen i en plastpåse över vattenbad eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn. Spritsa ut ränder på kakorna. Sikta över kakao. Låt kakorna vila i kylen cirka 1 timma före servering.
Publicerat den
3 mars 2010
Skriv kommentar