Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladostkaka

 
Skriv ut

Varför begränsa sig? En cheesecake med chokladsmak måste väl ändå vara det ultimata.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll över de smulade kexen. Blanda 1 msk kakao med smulorna och packa i en form med löstagbara kanter. Ställ att stelna i kylskåp.
  2. Smält chokladen + 1 msk kakao och socker. Rör osten tills den är mjuk och tillsätt gräddfil och vaniljsocker. Rör i äggen, ett i taget och blanda väl.
  3. Rör sedan i chokladblandningen och häll ostmassan över kexbottnen och grädda i 175 graders ugn, 35-45 minuter.
  4. Låt kakan svalna i formen och garnera sedan med spritsad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.