Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpecantårta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Chokladpecantårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Fodra sedan formens botten med smörpapper, smörj det också ovanpå.
  2. Bryt chokladen i bitar, smält den med smöret i mikro på cirka 600 watts effekt ungefär 1 minut, kanske något mera.
  3. Mal nötkärnorna, det duger inte att mixa dem. Elvispa ägg, socker, vaniljsocker och kanel pösigt. Rör i det smälta, svalnade chokladsmöret och de malda nötterna. Fördela smeten i formen och grädda kakan cirka 20 minuter, tills kakans kant stelnat men mitten fortfarande känns mjuk. Låt kakan svalna och lossa den från formen.
  4. Bryt choklad till glasyren i bitar och mikra på cirka 600 watts effekt tillsammans med smör, honung och kanel i en skål i 30-60 sekunder. Bred glasyren över kakans ovansida och kant, pynta fint med nötkärnorna. Låt stå svalt en timme så att glasyren stelnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.