Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpizza

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Har du en baksten i gömmorna, älskar du choklad? Då har jag receptet för dig. Det går även att göra denna pizza utan baksten , men då får den inte en lika frasig botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta samman mjölsorterna så att de är väl blandade. Blanda 1 1/4 dl mjöl med socker, jäst och salt i en matberedare och ställ åt sidan. Blanda olivolja och vatten i en skål och rör sedan försiktigt ner det i mjölblandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan resten av mjölet.
  2. Kör med matberedarens degkrokar på låg hastighet i 4 - 5 minuter tills degen bildar en boll och känns elstisk. Det kan behöva tillsättas lite mer mjöl. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck med bakduk och låt jäsa i 1,5 - 3 timmar tills degen blivit nästan dubbelt så stor.
  3. Lägg in en baksten i ugnen och hetta upp alltsammans till 225 grader. Kavla ut pizzadegen till en pizzabotten med en diameter på på ca 25 cm. Eller lägg ut bakplåtspapper på en plåt om du inte har baksten. Mjöla en bakspade lätt och lägg upp pizzabottnen på den. Gör små fördjupningar med en fuktad fingertopp och pensla med det smälta smöret. Lägg försiktigt in bottnen på stenen eller på bakplåtspappret.
  4. Grädda i 15 - 20 minuter eller tills dess att bottnen jäst något och blivit gyllenbrun. Ta ut pizzan ur ugnen. Bred ut chokladsåsen jämnt och strö chokladflagorna över. Grädda i ytterligare 1- 2 minuter tills chokladflagorna precis börjat smälta. Låt svalna på ett ugnsgaller och servera rumstempererad med ev vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.