Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpunsch-tårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så himla god. Kakan kan med fördel garneras dagen innan. Går att frysas garnerad!

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Brödströ en rund form, ca 22 cm, & mjöla lätt. Slå ut överflöd. Smält smör & låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål & vänd ner de lätt uppvispade äggen & därefter det avsvalnade smöret. Rör sist i det heta vattnet. Grädda kakan i ca 40 min eller tills kakan känns klar. Låt kakan kallna ordentligt i kyl eller frys. Hacka blockchokladen. Vispa grädden med sockrena och smakaätt med arrak. Rör ner den hackade chokladen men spara lite till garnering. Dela kakan i 3 bottnar. Bred chokladgrädden mellan bottnarna och ovanpå. Garnera med resten av chokladen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.