Perfekt dryck till mingelmat.
Servera den sval men inte iskall, det dämpar smaken.
Instruktioner
- Forma aluminiumfolie till en form, 20x20 cm genom att vika kanten flera gånger runtom. Lägg den på en plåt.
- Värm choklad, smör och socker i en skål över sjudande vattenbad. Rör om dåd och då tills det smält.
Ta upp skålen och låt svalna något. Rör ner ett ägg i taget tills det bli en jämn smet.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner det i smeten. Blanda i mandeln. Häll smeten i formen.
Grädda i 15-20 min i 175 grader. Kakan ska vara porös, seg och mörk. Låt svalna.
- Skär små bitar till snapsen och spara resten.
Sätt bitar med delad jordgubbe på snapsglasen.
Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
2 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar