Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsockersprits

 
  • Serverar: 36-40 portioner
Skriv ut

Små men naggande goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Smält chokladen i en liten, tung kastrull på låg värme och rör hela tiden om.
  3. Blanda mjöl och salt i en liten skål; rör om så att det blandas.
  4. Vispa smör och pärlsocker i en stor skål med elvisp i medelhastighet tills det är lätt och luftigt. Vispa i ägg och mandelextrakt. Vispa i choklad. Lägg gradvis i mjölblandning med en sked. (Degen kommer att vara stel.)
  5. Utrusta kakpressen med den önskade formen (eller byt ut formen för olika utformningar efter den första omgången). Fyll pressen med deg. Tryck degen med mellanrum på 2,5 cm på de bakplåtspapperklädda plåtarna.
  6. Grädda i 7 minuter eller tills de är fasta.
  7. Blanda florsocker och kanel i en liten skål. Förflytta det till en finmaskig sil och strö över de heta kakorna medan de fortfarande står på plåtarna. Förflytta kakorna med en slev till gallret; låt dem svalna helt.
  8. Lagra dem väl intäckta i rumstemperatur. Dessa kakor bor helst inte frysas.
  9. Ät och njut.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.