Kalasig mjuk kaka med smak av choklad och citrus.
Servera den gärna med en klick vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt på ugnen.
Smörj och bröa en form.
Rör rumsvarmt marg-/smör och socker poröst.
Använd gärna matberedare.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Smaksätt med vaniljsocker.
Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
Dela nu smeten i två skålar.
- Smet 1:
Rör i lemoncurden.
- Smet 2:
Rör i smält choklad och silad cacao.
Häll smet 1 först i formen och sedan smet 2.
Eller tvärtom.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Publicerat den
1 oktober 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Fotot på bilden är min egen.. jag heter Pialotta E. Jag fotograferar alltid mina matbilder själv. Skriver detta då det ifrågasattes av ledningen på Matklubben. Vänligen/Pialotta