Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokocitruskaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kalasig mjuk kaka med smak av choklad och citrus. Servera den gärna med en klick vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form. Rör rumsvarmt marg-/smör och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med vaniljsocker. Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Dela nu smeten i två skålar.
  2. Smet 1: Rör i lemoncurden.
  3. Smet 2: Rör i smält choklad och silad cacao. Häll smet 1 först i formen och sedan smet 2. Eller tvärtom.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Kommentarer (1)

  • kafferasten 2 oktober 2008

    Fotot på bilden är min egen.. jag heter Pialotta E. Jag fotograferar alltid mina matbilder själv. Skriver detta då det ifrågasattes av ledningen på Matklubben. Vänligen/Pialotta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.