De här smakrika, mörka chokladmuffinsen som är fyllda med chokladöverdragna kaffebönor och toppade med en kaffeglasyr är hel enkelt gudomliga!!!
Instruktioner
- Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
- Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnfast form placerad över en kstrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna.
- Vispa smör och socker i en skål till en ljus, fluffig smet, tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner den smälta chokladen och kakao. Häll i mjöl och rör om. Rör sist ner kaffe och kaffebönor.
- Skeda över smeten i pappersformar och grädda ca 20 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
- Vispa ihop smör, florsocker och kaffe i en skål till en ljus, fluffig kräm. Fördela glasyren över muffinsen och strö över riven choklad.
Publicerat den
10 februari 2010
Skriv kommentar