Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncoupe

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man får vara lite händig i nyporna och snabb i vändningarna när man bakar de här kakformarna. Degen blir mycket spröd när den svalnar och därför är det viktigt att plåten är välsmord och kniven som flarnen lossas med är mycket tunn och vass. Kakorna skall "skäras" från plåten. Om ni tycker det låter besvärligt med bakningen av kakformarna så bjud på citronkrämen i coupeglas och servera i stället en god kaka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tid för tillagning: ca 20 min, varav ca 5 min i ugnen. Ugnstemperatur: 200°
  2. Rör ägg och socker och blanda i mjölet. Bred ut smeten till 4 "kakor", ca 15 cm i diameter, på mycket väl smord plåt och grädda dem vackert gyllengula. Passa dem noga, gräddningen tar inte många minuter. Lossa de varma flarnen från plåten med en tunn vass kniv och kupa dem snabbt mot botten av stora koppar eller små skålar. Låt kakorna kallna helt. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt till fyllningskrämen. Rör i citronskal och -saft. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Fyll krämen i kakformarna alldeles i serveringsögonblicket och garnera med ett bär på toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.