Jättegod!
Lite svårare att göra, mer "pill", men det är den helt klart värd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
- Ta fram två skålar.
Smet 1:
Blanda ägg, socker, mjöl och vaniljsocker.
Smält smöret, låt svalna lite.
Riv citronskal, och pressa ur saften, blanda i smeten.
Förstärk det gula med gurkmejan, och ha i mer citronsaft om det behövs.
Blanda i det smälta smöret och häll smeten i formen.
- Smet 2:
Blanda ägg, socker, mjöl och vaniljsocker.
Smält smör och saltlakritsen och låt svalna lite innan fettet hälls i smeten, blanda väl.
Ringla sedan lakritssmeten över citronsmeten.
- Sätt in formen i ugnen och grädda 25-30 minuter.
Publicerat den
22 juni 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här verkar ju jätteintressant! Måste testa någongång :) Rekommenderar du grädde, vaniljvisp, glass (etc.) till?
Vi åt den som den var, men man kan säkert äta med både vispgrädde och glass.
Tack för receptet. För mig som inte är så förtjust i kakao så låter detta underbart :)
Var så god! Det är en mycket god kladdkaka, en av de godaste jag hittat på - än så länge är det väl bäst att tillägga ;-)
Vi tog en tyst tvåminutare.... Länge sen vi åt nåt så gott!!! Tack för ett superduper recept! Ulle, Catta, Monica å Agneta
Underbart god!!
Inte riktigt min favorit. Men jag hade ingen citron hemma så jag tog koncentrat på flaska. Kan vara anledningen till att den inte blev så god som jag hade hoppats...