Läckert spröda citronmandelflarn att servera till kaffet. Ännu godare blir de om du lägger samman dem två och två med citronkräm emellan!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skålla, skala och finhacka mandeln. Mät upp matfett, socker, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning. Ta genast kastrullen från värmen då smeten börjar småbubbla - den får inte lov att koka.
- Tillsätt finhackad mandel och rivet citronskal. Låt gärna smeten stå vid sidan att svälla en kort stund. Skeda ut smeten i små klickar på bakpappersklädd plåt. Placera dem inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddningen.
- Grädda flarnen i mitten av ugnen 6-7 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg. Låt dem kallna på plåten innan de lossas.
- Förvara flarnen i lufttät förpackning så att de behåller sin sprödhet.
- Citronkräm: Rör matfettet smidigt med florsockret. Klicka ned lemon curd och rör smeten slät. Lägg den mellan flarnen två och två.
Publicerat den
9 maj 2008
Skriv kommentar