Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmandelflarn

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Läckert spröda citronmandelflarn att servera till kaffet. Ännu godare blir de om du lägger samman dem två och två med citronkräm emellan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skålla, skala och finhacka mandeln. Mät upp matfett, socker, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning. Ta genast kastrullen från värmen då smeten börjar småbubbla - den får inte lov att koka.
  3. Tillsätt finhackad mandel och rivet citronskal. Låt gärna smeten stå vid sidan att svälla en kort stund. Skeda ut smeten i små klickar på bakpappersklädd plåt. Placera dem inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddningen.
  4. Grädda flarnen i mitten av ugnen 6-7 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg. Låt dem kallna på plåten innan de lossas.
  5. Förvara flarnen i lufttät förpackning så att de behåller sin sprödhet.
  6. Citronkräm: Rör matfettet smidigt med florsockret. Klicka ned lemon curd och rör smeten slät. Lägg den mellan flarnen två och två.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.