Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cognac-kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En väldigt god kaka enligt mina "försökskaniner".

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen . Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst , te x med elvisp . Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med vanillinsocker . Blanda bakpulver och mjöl . Rör ner det i smeten växelvis med cognacen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Kommentarer (1)

  • Eva Lundqvist 3 april 2020

    Jag la i ganska mycket hackade valnötter samt dubbla mängden cognac. Smeten var jättegod och väntar nu på att få smaka den färdiga kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.