Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cognacskaka

 
Skriv ut

Den här kakan gör finsmakare alldeles lycksaliga. Bör bakas dagen före serveringen och förvaras kallt. Servera gärna en klick grädde till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner chokladen, som bör ha rumstempratur, i mindre bitar i det smälta smöret. Rör ner kaffet och dra bort kastrullen från plattan. Rör om då och då tills chokladen smält helt. Låt svalna och tillsätt cognacen.Blanda noggrant.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och släta ut den något. Grädda ca 12 minuter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.