Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Confritters

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Confritters, eller majsbeigneter, är små friterade majsbollar med rötterna i det amerikanska sydstatskulturen. Perfekta som snacks med en het salsasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär paprika och chilifrukter i småbitar. Blanda paprika och chili i en skål med ägg, mjölk, gräslök och majskorn.
  2. Blanda i en annan skål vetemjölk, majsmjöl, bakpulver, socker, chilipulver, kummin, salt och kajennpeppar. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Häll olja i en tjockbottnad gryta eller en stekpanna med höga kanter så att oljan når 2 cm upp på kanten. Hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1-2 tsk per boll. Fritera i omgångar tills bollarna är gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta i oljan.
  4. Ta upp de friterade bollarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera med het salsasås efterhand som de blir färdiga, confritters är godast när de kommer direkt från spisen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.