Confritters, eller majsbeigneter, är små friterade majsbollar med rötterna i det amerikanska sydstatskulturen. Perfekta som snacks med en het salsasås.
Instruktioner
- Skär paprika och chilifrukter i småbitar. Blanda paprika och chili i en skål med ägg, mjölk, gräslök och majskorn.
- Blanda i en annan skål vetemjölk, majsmjöl, bakpulver, socker, chilipulver, kummin, salt och kajennpeppar. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
- Häll olja i en tjockbottnad gryta eller en stekpanna med höga kanter så att oljan når 2 cm upp på kanten. Hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1-2 tsk per boll. Fritera i omgångar tills bollarna är gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta i oljan.
- Ta upp de friterade bollarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera med het salsasås efterhand som de blir färdiga, confritters är godast när de kommer direkt från spisen.
Publicerat den
24 november 2016
Skriv kommentar