Cornfritters, eller majsbeigneter, är små friterade majsbollar med rötterna i den amerikanska sydstatskulturen. Perfekta som snacks med en het salsasås.
Instruktioner
- Skär paprika och chilifrukter i småbitar. Blanda paprika och chilifrukter i en skål med ägg, mjölk, gräslök och majskorn.
- Blanda i en annan skål vetemjöl, majsmjölk, bakpulver, socker, chilipulver, kummin, salt och kajennpeppar. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
- Häll olja i en tjockbottnad gryta eller en stekpanna med höga kanter så att oljan når 2 cm upp på kanten. Hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1-2 tsk per boll. Fritera i omgångar tills bollarna är gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta i oljan.
- Ta upp de friterade bollarna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera med salsasås efterhand som de blir färdiga. Cornfritters är godast när de kommer direkt från spisen.
Publicerat den
16 mars 2012
Skriv kommentar