Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cornfritters

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Cornfritters, eller majsbeigneter, är små friterade majsbollar med rötterna i den amerikanska sydstatskulturen. Perfekta som snacks med en het salsasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär paprika och chilifrukter i småbitar. Blanda paprika och chilifrukter i en skål med ägg, mjölk, gräslök och majskorn.
  2. Blanda i en annan skål vetemjöl, majsmjölk, bakpulver, socker, chilipulver, kummin, salt och kajennpeppar. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Häll olja i en tjockbottnad gryta eller en stekpanna med höga kanter så att oljan når 2 cm upp på kanten. Hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1-2 tsk per boll. Fritera i omgångar tills bollarna är gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta i oljan.
  4. Ta upp de friterade bollarna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera med salsasås efterhand som de blir färdiga. Cornfritters är godast när de kommer direkt från spisen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.