Ännu ett supergott val ur Qvinnokören Lapponicas pajbok. Pajdegen är hot, fyllningen innehåller peperoni och över alltihopa landar mozzarellan som ett balsam. Jag gillar den varm men den passar bra att njutas kall i buffémenyn också.
Instruktioner
- Finhacka den spanska pepparfrukten och gör pajdegen. Använd matberedare om du vill. Kavla eller tryck ut degen i pajformen, låt pajskalet vila i kyl 1 timme. Nagga och förgrädda i 7-8 min i 225 grader.
- Finhacka vitlök, oliver, peperoni och lök, hetta upp i olivolja i stekpannan. Blanda ner couscous och låt fräsa 2 min. Häll på vattnet och låt koka några minuter tills vätskan är borta. Krydda med salt och finhackad basilika.
- Skiva tomaterna, lägg hälften i pajskalet, därefter couscousfyllningen, fler tomatskivor och riv mozzarellan överst. Häll på äggstanningen och grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 35 - 45 min.
- Peta lite med en gaffel och se att pajen är genomgräddad. Lägg på ett ark aluminiumfolie om pajen vill bli för mörk.
- .
Publicerat den
20 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott, ska vi göra fler gånger