Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykex

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ju noggrannare degen är naggad, desto färre blir bubblorna i kexen. Kexen ger en hemlagad känsla även till en färdiglagad soppa på tetra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord och tryck ut rundlar med hjälp av ett glas, ca 7 cm i diameter eller annan form.
  3. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  4. Pensla med smör och strö över salt. Grädda mitt i ugnen 5–7 min Låt svalna på galler.
  5. Servera kexen till soppa eller ät dem som de är med färskost till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.