Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här lagar du lätt som en plätt. Ganska festlig mat dessutom så tänd några ljus och bjud på ett bubbligare vin så blir det lite romantiskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång riskoket.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftan och ingefäran. Fräs hacket, curryn och sambalen i en stor traktörpanna eller gryta. Kör på låg värme så att det inte bränns.
  3. Rör ner crème fraichen och tomatpurén. Smaka av med salt, peppar och kanske lite pressad citron när såsen är genomvarm.
  4. Gör en svalkande liten sallad under tiden genom att hyvla tunna strimlor av gurkan och morötterna. Hacka myntan och strö över. Smaksätt med en aning salt och pressad citron.
  5. Lägg kräftstjärtarna i såsen och servera med riset så fort de blivit varma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.