Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryrisrätt

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Så enkel och uppskattad gratäng! Passar både barn och vuxna och både till vardags och enklare bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Jag brukar ha basmatiris, men alla slags ris går bra. Lägg riset i botten på en ugnsfast form.
  2. Bryn köttfärsen i lite smör och krydda med curry och salt. Lägg sedan köttfärsblandningen som andra lagret i den ugnsfasta formen.
  3. Vispa grädden och smaksätt med chilisås. Bred sedan ut detta över köttfärsen så att det täcker hela formen.
  4. Ställ in formen i ugnen, ca 225 grader, och låt det få lite färg (ca 10 minuter).
  5. Servera med sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.