Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadelpepparkaka

 
Skriv ut

Det blev en julig kaka. Receptet avser mjuka dadlar. Om man använder "torra" dadlar bör man koka dem en stund i lite vatten så de blir mjuka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa dem. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda dadlar och vatten. Häll ner smöret och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt kryddorna och äggen.
  5. Rör sedan ner mjölet blandat med bakpulvret
  6. Häll smeten i formen och grädda 40 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.