Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dahod basha

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En libanesisk husmanskosträtt med mild och fin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Finhacka löken, blanda den med nötfärsen och tillsätt övriga kryddor. Forma nötfärsen till små köttbullar. Stek dem i stekpanna eller tillaga i ugn i 250 grader tills de fått färg. Vispa ur pannan/långpannan med lite vatten.
  2. 2. Häll över skyn i en kastrull. Vispa ner stekskyn i en kastrull. Vispa ner maizena, se till att skyn blir klumpfri. Tillsätt vatten och tomatpuré.
  3. 3. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med köttbullarna och ärtorna. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter.
  4. 4. Smaka av med salt och servera med kokt ris (basmati eller jasmin) eller som meze.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.