- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En libanesisk husmanskosträtt med mild och fin smak.
Instruktioner
- 1. Finhacka löken, blanda den med nötfärsen och tillsätt övriga kryddor. Forma nötfärsen till små köttbullar. Stek dem i stekpanna eller tillaga i ugn i 250 grader tills de fått färg. Vispa ur pannan/långpannan med lite vatten.
- 2. Häll över skyn i en kastrull. Vispa ner stekskyn i en kastrull. Vispa ner maizena, se till att skyn blir klumpfri. Tillsätt vatten och tomatpuré.
- 3. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med köttbullarna och ärtorna. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter.
- 4. Smaka av med salt och servera med kokt ris (basmati eller jasmin) eller som meze.
Publicerat den
20 september 2009
Skriv kommentar