Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dalmatinerrutor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

De här milt choklad- och nötsmakande kakorna heter som de gör eftersom de är lika svart- och vitprickiga som dalmatinerhundarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Smält samman mörk choklad och smör över sjudande vattenbad. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker luftigt och vänd ner blandningen i chokladsmöret. Rör ner de torra ingredienserna och därefter macadamianötter och 3/4 av den vita chokladen.
  3. Häll smeten i långpannan och strö resten av den vita chokladen över. Grädda i 20-25 min tills kakan är fast. Låt den svalna i formen. Skär sedan upp kakan 40 rutor.
  4. Förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar, i frys 3 månader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.