Glutenfritt!!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakpapper.
- Vispa äggvitorna hårt till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är bland och styv. Vänd försiktigt ner de malda nötkärnorna.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda bottnen i ca 15 minuter och låt den kallna under bakduk i formen.
- Gör smörkrämen:
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggula, kakao och ev. punsch eller konjak. Arbeta samman till en slät kräm och bred ut jämnt över kakbottnen. Ställ kakan kallt en stund så att krämen stelnar.
- Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Bre ut den jämnt över den kalla kakan och strö på chokladströssel innan glasyren stelnat.
Skär upp kakan i rutor.
Publicerat den
12 juli 2008
Skriv kommentar