Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillknäckerutor

 
  • Serverar: 48 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Passar till kräftorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, fett, salt, dillfrön och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Degen ska inte jäsa.
  2. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna kakor, cirka 20 x 35 centimeter. Sporra eller skär ut tolv bitar per kaka. Nagga med brödnagg eller gaffel. Lägg på plåtar.
  3. Grädda 250°C i mitten av ugnen 5-6 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.
  4. Tips: I stället för dillfrö kan spiskummin-, kummin- eller sesamfrön användas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.