Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillvelouté

 
Skriv ut

Allt blir bättre med en skopa sås ... eller två. Sås gör tråkig mat fantastisk och fantastisk mat helt gränslöst god. Detta är en superenkel, sötsyrlig sås med smak av somrig dill. En dillvelouté helt enkelt! Dill ska skäras och inte hackas. Hackas den flera gånger så tappar den färg och spänst. Laktosfri. Ersätt mjöl med majsstärkelse för en glutenfri variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl och matfett till en slät smet i en kastrull. Vispa ner lite buljong i taget så att du får en sammetslen sås utan klumpar. Låt sjuda försiktigt i 20 minuter tills mjölsmaken har försvunnit.
  2. Ta såsen av spisen och smaksätt den med ättikssprit, socker, salt och peppar. Du vill få till en god, sötsyrlig smak. Precis innan servering vänder du ner den skurna dillen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.