Baka bröden i förväg och ljumma dem i ugnen vid servering.
Passar till buffén.
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olja, salt, honung och dinkelmjöl.
- Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar. Rulla med lätt hand ut till smala bröd.
Vrid dem några gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Pensla med vatten och strö på sesam- och linfrö.
Grädda i 15 minuter.
- Lycka till! smaklig måltid.
Publicerat den
23 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar