Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbaguetter

 
Skriv ut

Baka bröden i förväg och ljumma dem i ugnen vid servering. Passar till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olja, salt, honung och dinkelmjöl.
  3. Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
  4. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar. Rulla med lätt hand ut till smala bröd. Vrid dem några gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  5. Pensla med vatten och strö på sesam- och linfrö. Grädda i 15 minuter.
  6. Lycka till! smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.