Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelminestrone

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annan variant av klassikern minestrone.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i bitar. Häll lite olivolja i en stor gryta och bryn lök och vitlök någon minut. Lägg i tomater och hela dinkelkorn. Slå på vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter.
  2. Skala och skär svartrötter, rotselleri och morötter i mindre bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn sidfläsk, rotfrukter och pinjenötter och lägg dem sedan i grytan. Låt soppan koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med fullkornsbröd med färskost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.