Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömchokladtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Super god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i microvågsugn.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Rör gulor och socker vitt och pösigt. Rör ner malda valnötter, bakpulver, chokladen och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna så att luften hålls kvar.
  3. Häll i smeten i smord form med löstagbar kant, ca 26 m i diameter. Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter. Lossa formen och dränk in med 3 msk apelsinlikör. Låt kallna.
  4. Smält de båda chokladsorterna var för sig i vattenbad eller i microvågsugn. Bred den ljusa chokladen över hela kakan. Låt stelna. Fyll den mörka i en sprits med mycket tunn spets. Spritsa streck över hela kakan.
  5. Vispa grädden tjock. Smaksätt den med finhackad apelsinskal och likör. Servera grädden till kakan som dessert.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.