Dessa saftiga muffins med kraftig chokladsmak är perfekta för vegetarianer och personer med allergi eller intolerans mot mjölkprodukter eller ägg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form för 9 muffins eller använd muffinsformar av papper.
Hacka kokosen i stora bitar. Tillsätt det kokande vattnet i en bringare och rör tills kokosen löst sig, tillsätt olja.
Låt blandningen stå tills den svalnat något och är ljummen.
- Sikta, mjöl, kakao, bakpulver i en stor skål. Rör i socker och chokladknapparna. Tillsätt kokosblandningen och rör om lätt, så att allt precis blandas. De ska vara lite klumpar kvar i smeten.
- Häll smeten i den förberedda muffinsformen eller formarna och ställ in i ugnen. Sänk värmen omedelbart till 180 grader och grädda i 16-18 minuter, tills de höjt sig ordentligt och är fasta.
- Låt muffinsen stå några minuter, lägg sedan över dem på galler.
Servera varma eller kalla.
Publicerat den
30 maj 2010
Skriv kommentar