Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelchokladmuffins

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga muffins med kraftig chokladsmak är perfekta för vegetarianer och personer med allergi eller intolerans mot mjölkprodukter eller ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form för 9 muffins eller använd muffinsformar av papper. Hacka kokosen i stora bitar. Tillsätt det kokande vattnet i en bringare och rör tills kokosen löst sig, tillsätt olja. Låt blandningen stå tills den svalnat något och är ljummen.
  2. Sikta, mjöl, kakao, bakpulver i en stor skål. Rör i socker och chokladknapparna. Tillsätt kokosblandningen och rör om lätt, så att allt precis blandas. De ska vara lite klumpar kvar i smeten.
  3. Häll smeten i den förberedda muffinsformen eller formarna och ställ in i ugnen. Sänk värmen omedelbart till 180 grader och grädda i 16-18 minuter, tills de höjt sig ordentligt och är fasta.
  4. Låt muffinsen stå några minuter, lägg sedan över dem på galler. Servera varma eller kalla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.