Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelgräddad CheddarSufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"En sufflé skall inte vänta på gästerna utan gästerna skall vänta på sufflén .... nej, det stämmer inte här! En underbar, lätt och krämig förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela rödlöken i några stora bitar. Koka upp mjölken tillsammans med löken, lagerbladet och ev. muskot. Dra från värmen och låt stå och dra i 30 minuter.
  2. Smörj 4 forma (rymd 1 ½ dl) med smör. Värm ugnen till 180 ° Koka upp vatten (som behövs till vattenbadet) under tiden du fortsätter.
  3. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet och fräs under omrörning i 1 minut. Ta kastrullen från plattan.
  4. Sila mjölken från lagerblad och lök. Vispa ner mjölken och vispa slät. Sätt tillbaka på plattan och rör tills smeten tjocknat.
  5. Lyft från värmen och tillsätt senapspulver, vitpeppar, äggulor och osten. Vispa äggulorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Fyll formarna till 2/3. Sätt dem i en tillräckligt stor ugnsfast form och häll på kokande vattnet så halva formarna står i vatten. Grädda i ugn 15-20 minuter. De skall resa sig men fortfarande vara lite ”dallriga”. Tag upp dem ur vattenbadet, låt dom svalna helt, täck över och ställ i kylskåpet till strax innan serveringen.
  7. Andra gräddningen: Värm ugnen till 220°
  8. Lossa suffléerna med en matkniv runt kanterna och stjälp upp dem i en ugnsfast form. Strö över cheddarost och skeda försiktigt en msk (ovispad) vispgrädde över varje sufflé.
  9. Baka 10-12 minuter på nästnedersta falsen tills de rest sig något och blivit gyllene.
  10. Lägg upp på tallrikar och garnera med lite machesallad och finskuren gräslök. Ringla lite dijondressing över salladen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.