Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dundertoppar

 
Skriv ut

Mandelmassa, tryffel, smör och grädde helt enkelt en supertopp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 15 st toppar
  2. Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper. Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda den med mandelmassan.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut smeten på plåten och platta till kakorna. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Lossa dem från plåten medan de ännu är varma. Låt dem kallna med undersidan uppåt. Jämna kanterna.
  4. Smält blockchokladen i vattenbad. Koka upp smör och grädde och häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna, (ej i kylskåp) så att den blir tjock och fast. Spritsa en topp på varje kaka och ställ i kylen minst 1 timme.
  5. Smält blockchokladen och fettet till garneringen i vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.