Mandelmassa, tryffel, smör och grädde helt enkelt en supertopp.
Instruktioner
- Ger ca 15 st toppar
- Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper. Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda den med mandelmassan.
- Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut smeten på plåten och platta till kakorna. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Lossa dem från plåten medan de ännu är varma. Låt dem kallna med undersidan uppåt. Jämna kanterna.
- Smält blockchokladen i vattenbad. Koka upp smör och grädde och häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna, (ej i kylskåp) så att den blir tjock och fast. Spritsa en topp på varje kaka och ställ i kylen minst 1 timme.
- Smält blockchokladen och fettet till garneringen i vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.
Publicerat den
19 november 2011
Skriv kommentar