Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Duvgryta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Otroligt god duvgryta

Ingredienser

Instruktioner

Skär duvbrösten i mindre bitar. Salta och peppra. Bryn dem fint i lite smör i stekgryta. Skär bacon i strimlor och låt dem fräsa med. Lägg sedan i klyftad lök, tomatklyftor, ett lagerblad och strö över en stor nypa timjan. Pressa i vitlöken och häll på vinet och sojan. Låt det småputtra under lock i ca 45 min. Skiva champinjoner och lägg dem i grytan(kan gärna brynas innan) när duvbitarna känns möra och klara.

Kommentarer (1)

  • kasper07 12 december 2009

    Hej lagade denna rätt till min mans jaktlag! Supergod och enkel att laga. Oftast får man liknande recepet när man söker på duva, dvs med vindruvor och liknande. Men den rätten var något helt nytt! Jag serverade gott rödvin, vilket uppskattades av trötta, hungriga jägare. Kan rekommmendera detta recept varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.