- Serverar: 20 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jättegod kaka
Instruktioner
- Vispa ägg och socker. Tillsätt smör blandat med mjölk och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en slät smet.
- Smält smöret till glasyren och rör i övriga ingredienser.
- Häll kaksmeten i en smord och bröad långpanna eller stor form.
- Grädda i ca 10 minuter i 200 grader.
- Ta ut kakan och bred över glasyren och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan har fått fin färg.
Publicerat den
13 november 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom här var så goda! Tack för receptet!
Jättegott!
Mycket lättbakad och god med knäckigt "tak".
Mycket goda ! Tack för receptet! Kommer att bakas många gånger!
Hej vännen i morgon ska vi ha kalas så jag har bakat kakan och smyg smakat mycket god kommer att göra den flera gånger tack för receptet mvh monica
Hejsan! Har nu bakat din kaka, Ekeborutor, o är väldigt nöjd. Jätte god!!!!! HS /// Annica.
Jättegod kaka, en enklare och billigare variant av toscakaka. Kommer att göras fler gånger.
Den här kakan har jag gjort sen mina barn var små. Ett måste på alla kalas vi haft genom åren. Så gott att man måste ta två och så lätt att göra. Men jag har alltid tyckt att dom haft ett tråkigt namn för en så god kaka :P
Mycket goda, alltid gott med havregryn i kakor.
Har nu bakat denna kaka i långpannan, mycket enkel att lyckas med. Ett stort plus är ju också att kakan var god.